Delfinens Simskola är Örebros största babysimskola och grundades av Emma Öhman som har en lång bakgrund, utbildning och arbetserfarenhet inom simning och högskoleexamen i pedagogik.

 

Emma Öhman är utbildad siminstruktör via Linnéas Simskola och har innan hon startade simskolan arbetat under tre år som siminstruktör för Linnéas Simskola i Örebro på USÖ. Emmas bakgrund inom simning är hennes egen simkarriär i Luleå simsällskap där hon tävlingssimmade under många år som ung. På Linnéas Simskola har hon arbetat som siminstruktör för barn från 3 månader upp till 10 år och hon har även arbetat som simtränare under somrarna för barn från 4 år till 55 år inom både bröstsim, rygg, crawl och fjäril.

 

Nu driver Emma Delfinens Simskola i Örebro  på USÖ, Eyrabadet och Hagabadet och i Västerås på Eriksborg för barn från 3 månader och uppåt och lär ut både crawl, rygg, bröstsim oxh fjäril och erbjuder även privatlektioner i samtliga simsätt även för vuxna. Vi har simskola för alla åldrar, babysim från 3-månader, minisim för 2-3 åringar och grundkurser i vattentryhhet, crawl, ryggsim samt bröstsim. De som simmat lite längre har vi fortsättningskurser för där vi övar flera simsätt och tekniker. Från och med 2019 har vi även en teknikgrupp som heter Teknikhajen där vi kör två pass i veckan. Från och med 2020 startar vi även Delfinens Simskolas tävlingsgrupp där barn som vill tävla i simning kan vara med!

Delfinens Simskola erbjuder även simundervisning för vuxna som inte kan simma med fokus på att bygga upp en trygghet i vattnet och utifrån elevens förutsättningar och mål. Vi har även haft samarbete med både Örebro kommun och Hallsbergs kommun och separata avatal med skolor.

 

Delfinens Simskola kan med stolthet meddela att den 26 mars 2017 startade vi de första teckenspråkiga simkurserna i Sverige.

Hagabadet Örebro

USÖ Örebro

Eyrabadet Örebro

Eriksborg Västerås

Vanliga frågor:


Varför är det viktigt att börja simma?


* Att börja simma med sitt barn hos Delfinens Simskola innebär att både föräldern och barnet lär sig gemensamt under kursen. I våra kurser är en vuxen med i vattnet både för att hitta en gemensam trygghet i vattnet, men också för att vi ska kunna ge er som förälder tips på hur ni kan träna vidare på egenhand. Att börja simma med sitt barn är livsviktigt och man kan börja simma redan från 3-månaders ålder. I våra kurser lär vi barnen att ta sig fram självständigt i vattnet, flyta och vattensäkerhet, så att vi förbereder barnen så det vet vad de ska göra i en eventuell olyckssituation, vattensäkhet är A och O i vår undervisning. Studier visar att om man lär barn att simma mellan de är 1-4 år kan man minska risken för drunkningsolyckor med 88 %. Se bifogad länk:

http://sakrare3.se/


Måste vi göra dyk?


* På Delfinens Simskola använder vi oss inte av dykreflexer utan lär barnet att viljemässigt hålla andan via vattenmetoden som innebär att man häller vatten längst barnets rygg och över huvudet, när barnet och föräldern sedan känner sig redo börjar vi succesivt komma under vattnet och sedan simma kortare sträckor mellan instruktören och föräldern, allt utifrån barnets vilja.


Får mitt barn simmärken?


* Vi på Delfinens Simskola använder oss inte av simmärken i vår ordinarie undervisning då vi av erfarenhet vet att många barn upplever märkestagningen som väldigt stressande och prestationsbaserat. Barnen jämför sig med varandra och fokuserar mer på märkena än på att lära sig att simma, vattensäkerhet och respekt för vattnet. Vi har därför valt att inte använda märken i vår ordniare undervisning utan fokuserar på glädjen i vattnet, respekt och vattensäkerhet och lär barnen hur de ska ta sig fram i vattnet självständigt, vila i vattnet och ta sig tillbaka till kanten. Vi erbjuder däremot specifika extra lektioner där barn och föräldrar som är intresserade av ta märken kan anmäla sig till, så att alla kan välja själva om de vill delta eller ej.


Vad ska barnet ha på sig i vattnet?


* Barn som fortfarande använder blöja ska ha en babysimbyxa på sig i vattnet med dragsko kring midja och lår, ej blöja i bassängen då detta förstör barnets simläge samt förstör bassängens reningssystem.


Vilket simsätt ska man lära sig först?


* Vi lär ut alla simsätt på simskolan och vilket man ska starta med beror på barnets ålder, under 6 års ålder rekommenderar vi att starta med våra crawl och ryggsimskurser då dessa är lättare att lära sig rent motoriskt. När man lärt sig simma ett simsätt är det betydligt enklare att lära sig ett nytt, då man hittat balansen i vattnet, sin flytförmåga och känner sig lugnare och tryggare i vattnet. Efter 6 års ålder kan man börja med bröstsim då motoriken är mer utvecklad hos barnet, det går även innan dess, men många barn har svårt att koppla ihop ben och armar.


Krav för godkänt betyg i skolan är att kunna simma på mage och rygg och det spelar därför alltså ingen roll vilket simsätt ni väljer. Hur fortare ni lär ert barn att ta sig fram i vattnet desto större chans är det att barnet klarar en eventuell olyckssituation.© Copyright 2015. All Rights Reserved.