Simskola alla

Välkommen till Delfinens Simskola 


På denna sida hittar ni vårat kursutbud, bläddra ner för att hitta en kurs som passar just er!

Boka kursen genom att klicka på knappen "Anmäl er här".


Syskonrabatt: 20%

Simmar ni med flera barn? Vi erbjuder en syskonrabatt på 20% för varje syskon som börjar simma hos oss!


Friskvård:

Vissa av våra kuser går att betala med friskvårdsbidrag från Actiway eller Epassi, fråga oss om ni är intresserade att veta mer! Önskar ni kvitto på ert köp ber vi er meddela detta vid anmälan. Det går ej att meddela detta i efterhand!


Hos oss på Delfinens Simskola ges ni alltid möjlighet att simma igen de tillfällen ni betalar för även om ni blir sjuka eller reser bort, under fliken återsim hittar ni mer information om detta!


Följ oss på Facebook för att få en påminnelse om när tider finns att boka            Delfinens Simskola

Kurserna är nu släppta för bokning!

För att se tider och priser gå in via denna länk: 

Babysim

Simskola från 3-månader


Fisken 3-11 månader babysim


Örebro

6 tillfällen inklusive bok och babysimbyxor


Västerås

9 tillfällen inklusive bok och babysimbyxor


Västerås

10 tillfällen inklusive bok och babysimbyxor


Information om kursen Fisken


Första lektionen är en digital teorilektion där ni får information om hur vi lär små barn att simma, diskuterar era förväntningar och hur kursens upplägg ser ut.


Under första tillfället i vattnet får ni som simmare hos oss på Delfinens Simskola kostnadsfritt en handbok där ni kan hitta information om bland annat grepp, övningar och simredskap. Boken heter Babysimboken som är skriven av Ludmilla Rosengren (värde 220 kr) denna kan ni ha som stöd under hela kursen och är även ett bra stöd i framtiden när ni ska simma med ert barn på egen hand. I er kursavgift ingår det ett par babysimbyxor, ni väljer mönster, färg och storlek i er bokning. 

 

* Mål: Skapa en trygghet i vattnet, få redskap om vattensäkerhet samt att barnet ska koppla sina egna rörelser med att de tar sig fram i vattnet. Målet är också att lära barnet att hålla andan med hjälp av vattenmetoden.


* Syfte: Skapa ett naturligt förhållningssätt till vatten samt att barnet ska bygga upp en respekt för vatten utifrån ett vattensäkerhets perspektiv. Barnet ska  tillsammans med sina föräldrar ha en mysig och lärorik stund, där ni som föräldrar också får lära er grepp och övningar som ni kan arbeta med även på egen hand.


Nästa nivå är Guldfisken.

 

2 föräldrar får vara med i vattnet.


Guldfisken


Örebro

8 tillfällen 


Västerås

10 tillfällen 


Information om kursen Guldfisken

 

* Förkunskaper: Gått kursen Fisken.


* Mål: I Guldfisken bygger vi vidare på de kunskaper som ni och barnet har fått i kursen Fisken. När barnet lärt sig hålla andan via vattenmetoden fortsätter vi den utvecklingen genom att komma under vattnet och sedan simma självständigt en kortare sträcka mellan instruktören och föräldern, detta kallas fria sim.


Barnen får även testa på simhjälpmedel så som Cherekringar/Skruttenringar för att öka självständigheten i vattnet, balans och kroppskontroll. 

 

* Syfte: Utveckla självständigheten i vattnet, komma under vattnet och börja ta sig fram i vattnet via fria sim. Vi fortsätter arbeta med vattensäkerhet och trygghet i vattnet för att skapa en säkrare badmiljö. 


Nästa nivå är Blåsfisken.

 

2 föräldrar får vara med i vattnet


Vi erbjuder våra kunder babysimbyxor för (175 kr).
OBS: Barn som ej är blöjfria både dag och natt ska ha en babysimbyxa på sig när de simmar, ej blöja.


Har ni inte gått första kursen Fisken hos oss kan det vara bra att förbeställa en handbok där ni kan hitta information om bland annat grepp, övningar och simredskap. Boken heter Babysimboken som är skriven av Ludmilla Rosengren (220 kr) denna kan ni ha som stöd under hela kursen och är även ett bra stöd i framtiden när ni ska simma med ert barn på egen hand. 


Blåsfisken


Örebro

8 lektioner 


Västerås

10 lektioner


Information om kursen Blåsfisken 


* Förkunskaper: Gått kursen Guldfisken.


* Mål: I Blåsfisken fortsätter vi utveckla de kunskaper som barnet har fått i kursen Guldfisken eller Manet. När barnet lärt sig att hålla andan under vattnet via komma under är målet i denna kurs att det ska börja sparka när det är under vattnet för att kunna simma självständigt en kortare sträcka mellan instruktören och föräldern, detta kallas fria sim. Målet i denna kurs är att lära barnet att hålla andan även vid 1-2-3 hopp.


* Syfte: Utveckla självständigheten i vattnet genom att börja sparka under vattnet via fria sim samt simma kortare stunder med skruttenringarna. Målet i denna kurs är att lära barnet att hålla andan även vid 1-2-3 hopp. Vi fortsätter arbeta med vattensäkerhet och trygghet i vattnet för att skapa en säkrare badmiljö.


2 föräldrar får vara med i vattnet på Eyrabadet, USÖ och

Västmanlands sjukhus-bassäng


Nästa nivå är Bläckfisken


Vi erbjuder våra kunder babysimbyxor för (175 kr).
OBS: Barn som ej är blöjfria både dag och natt ska ha en babysimbyxa på sig när de simmar, ej blöja.


Barn som står/går ska ha halksockor på sig för att inte halka på det våta golvet, dessa kan ni förbeställa hos oss (37 kr).

Minisim

Simskola för de allra yngsta delfinerna

Maneten 


Örebro

8 lektioner


Västerås

10 lektioner


Information om kursen Maneten


Förkunskaper: Nybörjarkurs för barn mellan 1-3 år, inga förkunskaper krävs.


Mål: Maneten är en grundkurs för barn som är 1-3 år gamla, i Maneten är målet att skapa en grundtrygghet i vattnet och att lära sig viktiga färdigheter inom vattensäkerhet för att öka säkerheten i och kring vatten.

I kursen övar vi på hur man bubblar i vattnet, sparkar och gräver med armarna. Vi lär oss slappna av i vattnet genom att flyta med stöd av en vuxen och simma kortare sträckor i vattnet genom crawl.

 

Målet i kursen är att lära sig simma, hålla andan, bubbla och sparka.


Syfte: Skapa en grundtrygghet i vattnet, lära sig bubbla i vattnet i stället för att svälja vatten och ta sig fram i vattnet.


2 föräldrar får vara med i vattnet på Hagabadet och

Västmanlands sjukhus-bassäng


1 förälder får vara med i vattnet på USÖ

 

Nästa nivå är: Blåsfisken eller Bläckfisken


Bläckfisken


Örebro

8 lektioner


Västerås

10 lektioner 


Information om kursen Bläckfisken


* Förkunskaper: Bläckfisken är en fortsättningskurs för barn som klarat av målen i kursen Blåsfisken eller Maneten.


 * Mål: I Bläckfisken fokuserar vi på att utveckla självständigheten i vattnet både med  och utan simhjälpmedel. Vi fortsätta arbeta med att kunna flyta kortare stunder i vattnet med stöd och att vända självständigt från rygg till mage.

För att ta sig fram i vattnet behöver man ha ett korrekt simläge samt fina bensparkar och det jobbar vi extra med i Bläckfisken på ett lekfullt och roligt sätt.


Målet är att kunna simma 1,5 m självständigt och 5 m med ett simhjälpmedel.

 

 * Syfte: Lära sig att vara mer självständig i vattnet, vattensäkerhet och att ta sig fram själv med och utan simhjälpmedel kortare sträckor.

 

Nästa nivå heter Pingvinen.

 

2 föräldrar får vara med i vattnet på Hagabadet, Brickebacken, Eyrabadet och Västmanlands sjukhus-bassäng


1 förälder i vattnet på USÖ


Vi erbjuder våra kunder babysimbyxor för (175 kr).
OBS: Barn som ej är blöjfria både dag och natt ska ha en babysimbyxa på sig när de simmar, ej blöja.


Barn som står/går ska ha halksockor på sig för att inte halka på det våta golvet, dessa kan ni förbeställa hos oss (37 kr).

Pingvinen


Örebro

8 lektioner


Västerås

10 lektioner


Information om kursen Pingvinen 


* Förkunskaper: Pingvinen är en fortsättningskurs för barn som klarat av målen för kursen Bläckfisken eller Maneten.


* Mål: I Pingvinen fokuserar vi på att öka sträckan och självständigheten i vattnet både med och utan simhjälpmedel. Vi tränar på att flyta lite längre stunder i vattnet och vända själv till mageläge från ryggläge utan hjälp.


För att ta sig fram lättare i vattnet behöver man ett korrekt simläge, men också bubbla och använda sina armar genom att gräva i vattnet, detta tränar vi på i denna kurs på ett lekfullt och roligt sätt.


Målet är att kunna simma självständigt 3 m och 10 m med simhjälpmedel.


*Syfte: Lära sig att använda både ben, armar och kontrollera sin andning i vattnet för att kunna ta sig fram längre sträckor med och utan simhjälpmedel.


Nästa nivå heter Sköldpaddan.


1 förälder ska vara med i vattnet.

Nybörjarkurser för barn

Grundläggande kurser utan tidigare förkunskap från 4 år och uppåt

Sjölejonet


Örebro

8 lektioner


Västerås

10 lektioner


Information om kursen Sjölejonet


* Förkunskaper: Barnet ska vara mellan ca 4-6 år, inga förkunskaper krävs.


* Mål: Sjölejonet är en grundkurs för barn som är ca 4-6 år gamla, i Sjölejonet är målet att skapa en grundtrygghet i vattnet och att lära sig viktiga färdigheter inom vattensäkerhet för att öka säkerheten i och kring vatten.


I kursen övar vi på hur man bubblar i vattnet för att sedan komma under vattnet och kontrollera sin andning. Vi lär oss slappna av i vattnet genom att flyta med stöd av en vuxen och simma kortare sträckor i vattnet genom crawl.


Målet i kursen är att lära sig simma 3 m självständigt och 15 m med ett simhjälpmedel. 

 

* Syfte: Skapa en grundtrygghet i vattnet, lära sig bubbla i vattnet istället för att svälja vatten och ta sig fram en kortare sträcka själv med och utan simhjälpmedel.


Nästa nivå är antingen Sköldpaddan, Vale eller Flodhästen.

 

1 förälder ska vara med i vattnet.

Sjöstjärnan 


Örebro

8 lektioner


Västerås

Information om kursen Sjöstjärnan


* Förkunskaper: Barnet ska vara minst 6 år, inga förkunskaper krävs.


* Mål: Sjöstjärnan är en grundkurs för barn som är minst 6 år gamla och som inte är vattenvana. I Sjöstjärnan är målet att skapa en grundtrygghet i vattnet och att våga doppa huvudet samt att lära sig viktiga färdigheter inom vattensäkerhet för att öka säkerheten i och kring vatten.


I kursen övar vi på hur man bubblar i vattnet för att sedan komma under vattnet i barnets egen takt för att bygga uppe en vattenvana och en kontrollerad andning. Vi lär oss slappna av i vattnet genom att flyta med stöd av en vuxen. I denna kurs lär vi oss ben och armtag i bröstsim.


Målet i kursen är att lära sig ben och armtag i bröstsim och att ta sig fram 3 m och 10 m med ett simhjälpmedel.


* Syfte: Skapa en grundtrygghet i vattnet, lära sig bubbla i vattnet i stället för att svälja vatten och ta sig fram en kortare sträcka själv med och utan simhjälpmedel samt sätta ihop ben och armtag.


Nästa nivå är Flodhästen

Sjöhästen simgrupp för barn med NPF eller koncentration/inlärningssvårigheter


Örebro

8 lektioner


Västerås


Information om kursen Sjöhästen


30 minuter

Max antal per grupp: 5 st

Ålder: Från 6 år och uppåt


* Förkunskaper: Inga andra förkunskaper krävs. 


* Mål: Skapa en trygghet i och under vattnet tillsammans med en utbildad instruktör med kunskap om NPF. Lära sig grunderna på mage och rygg. Kursen anpassas individuellt utifrån varje barns och förälders behov. 


* Syfte: Att föräldern tillsammans med sitt barn ska hitta en gemensam kommunikation och trygghet i vattnet.


1 förälder ska vara med i vattnet.

Fortsättningskurser för barn

Simsätt crawl och ryggsim

Sköldpaddan


Örebro

8 lektioner 


Västerås

10 lektioner


Information om kursen Sköldpaddan


* Förkunskaper: För att gå Sköldpaddan ska man ha klarat av målen för Pingvinen eller Sjölejonet.


* Mål: De barn som börjar Sköldpaddan har redan simmat några kurser och byggt upp en vattenvana och respekt för vattnet och i denna kurs gäller det att bibehålla dessa kunskaper genom tydlighet och träning.


Fokus i kursen är ben och armtag (crawl) och att nu även börja flyta själv kortare stunder.


I Sköldpaddan är målet att lära sig simma minst 5 meter självständigt och 15-20 m med ett simhjälpmedel. Målet är också att kunna flyta en kortare stund självständigt i vattnet utan hjälp. 

 

* Syfte: Att utveckla självständigheten i vattnet genom fina arm och bentag och att kunna vila i vattnet genom att flyta. 

 

Nästa nivå är Valen.

 

1 förälder ska vara med i vattnet.

 

Valen


Örebro

8 lektioner


Västerås

10 lektioner


Information om kursen Valen


* Förkunskaper: För att gå Valen ska man ha klarat av målen för Sköldpddan. 


* Mål: I Valen fokuserar vi på att öka simsträckan både utan och med simhjälpmedel genom ett korrekt simläge, fina bensparkar och stora armtag (crawl).


För att kunna ta sig fram längre sträckor i vattnet utvecklar vi även en andningsteknik för att hämta luft i vattnet och att lägga oss och flyta i vattnet när vi blir trötta.


Målet i kursen är att lära sig simma 8-10 m självständigt samt 20 m med ett simhjälpmedel.

 

* Syfte: Vattensäkerhet, rädda sig själv i vattnet. Simutveckling utifrån barnets nivå på ett lekfullt och roligt sätt, samt hämta luft för att orka simma längre sträckor. 

 

Nästa nivå är Delfinen.

 

1 förälder ska vara med i vattnet.

Fortsättningskurser för barn

Simsätt bröstsim och liksidigt ryggsim från 6 år och uppåt

Flodhästen


Örebro

8 lektioner 


Västerås

10 lektioner


Information om kursen Flodhästen 


*Förkunskaper: För att börja flodhästen ska du vara minst 6 år och ha byggt upp en grundtrygghet i vattnet samt vara vattenvan och inte vara rädd att doppa huvudet eller hoppa under vatten antingen genom att ha gått kursen Sjölejonet eller Sjöstjärnan eller ha byggt upp detta på annat sätt. 


*Mål: Kursen riktar sig till barn från 6 år och uppåt och i Flodhästen fokuserar vi att lära oss ett korrekt bröstsim med pop-up andning samt att flyta i vattnet och vända. Vi jobbar med sittande dyk och vattensäkerhet.


Målet i Flodhästen är att lära sig simma 12 meter utan simhjälpmedel med pop-up andning samt att flyta kortare stunder självständigt och att vända från rygg till mage. 

 

* Syfte: Lära sig simma, flyta självständigt i vattnet samt dyka sittandes. Simundervisningen sker utifrån barnets villkor och på ett lekfullt och roligt sätt.


1 förälder ska vara med i vattnet.

 

Nästa nivå är Krokodilen

(I Krokodilen slussas föräldrarna ut från bassängen i samråd med instruktören).

Krokodilen


Örebro

8 lektioner


Västerås

10 lektioner


Information om kursen Krokodilen


* Förkunskaper: För att gå Krokodilen ska man ha klarat av målen Flodhästen.


* Mål: I Krokodilen fokuserar vi på att kunna simma ett korrekt bröstsim med fin andningsteknik som gör att vi orkar simma längre sträckor. Vi övar på stående dyk, vändning och ryggsim.


I Krokodilen introducerar vi även grunderna i crawl och lär oss voltvändningar.


Målet är att kunna simma minst 25 meter bröstsim och 25 meter ryggsim. Vi övar även på att kunna rädda oss själva och andra i vattnet samt ta oss fram kortare sträckor i crawl.

 

* Syfte: Simma ett korrekt bröstsim med pop-up andning, flyta längre stunder själv samt simma längre sträckor på rygg. Förstå hur man räddar sig själv och andra i vattnet och ha en djupare förståelse för vattensäkerhet. I denna kurs får man även prova flera simsätt.

 

Nästa nivå är Teknikhajen.


1 förälder ska vara med i vattnet första gången.

(Föräldrarna slussas ut i samråd med instruktören. Målet är att barnet ska klara av att simma utan förälder i vattnet).

Fortsättningskurser för barn

Simsätt crawl, bröstsim och ryggsim

Delfinen


Örebro

8 lektioner


Västerås

10 lektioner


Information om kursen Delfinen


* Förkunskaper: För att gå Delfinen ska man ha klarat av målen Valen eller Krokodilen.


* Mål: I Delfinen så fortsätter vi att utveckla simtekniken i crawl och ryggsim och börjar även att hämta luft via sidoandning och vända via voltvändningar.


Vi lär oss flyta längre stunder och ta oss fram på både rygg och mage utan simhjälpmedel minst 5-30 m (bröstsim, crawl och ryggsim).


Vi använder inte längre simhjälpmedel lika mycket utan fokuserar på att utveckla barnets egen förmåga att simma, vila och rädda sig själv i vattnet, men kan använda simhjälpmedel kortare stunder för att utveckla vissa av dessa kunskaper.


I Delfinen börjar vi även introducera ytterligare ett simsätt, bröstsim. 

 

* Syfte: Simma självständigt längre sträckor i vattnet och hämta luft via sidoandning samt vända via voltvändning.


I delfinen ska man kunna flyta självständigt och få en djupare förståelse för vattensäkerhet. Barnet ska kunna rädda sig själv och andra i vattnet samt kunna simma kortare sträckor bröstsim med pop-up andning. 


Nästa nivå Teknikhajen. 

 

1 förälder ska vara med i vattnet.

(Föräldrarna slussas ut när barnet börjar bli redo för nästa nivå).


Teknik och tävlingsgrupper

Simsätt frisim, bröstsim, ryggsim och fjäril

Teknikhajen Örebro


OBS. Ni behöver göra en bokning per bassäng ni vill simma på.


Örebro

8 lektioner 

(Är du medlem i Delfinens Simsällskap Örebro har du möjlighet att simma 16 lektioner och därmed simma 2 gånger i veckan, detta gäller enbart Örebro, ett medlemskap kostar 150 kr/år).


Extra pass via simsällskapet (Kan bara bokas av medlemmar)

Medlems-lektion Brickebacken måndagar 


Västerås

10 lektioner 


Information om kursen Teknikhajen


* Förkunskap: Barnet ska vara över 6 år gammalt och kunna simma 50 meter på mage eller rygg utan att vara beroende av en vuxen i vattnet. Det är en fördel om man kan flera simsätt, men inget krav.


* Mål: Målet i kursen är att eleven ska kunna simma 150 meter i magläge och 50 meter i ryggläge, detta är även kravet för godkänt betyg i idrott i skolan.


Målet är också att kunna hoppa och dyka från en kant eller stol på djupt vatten.

Samt att kunna ligga på rygg och vila 30 sekunder och sedan vända från mage till rygg.


I denna kurs övar vi på samtliga simsätt inklusive vändningar så som voltvändningar och svaltag.

 

Kursen avslutas med antingen med ett simmärkes prov där man prövar simborgarmärket eller annat simmärke eller en vattensäkerts-lektion med fokus på livräddning.


Målet i kursen är att klara 200 m med korrekt simteknik samt kunna grunderna i samtliga simsätt. Målet är också att kunna göra ett korrekt dyk samt vändningar. 


Nästa nivå Delfinens Tävlingsgrupp 


Ingen förälder med i vattnet

Delfinens tävlingsgrupp Örebro


OBS. Ni behöver göra en bokning per bassäng ni vill simma på.


Örebro

8 lektioner
(Är du medlem i Delfinens Simsällskap Örebro har du möjlighet att simma 24 lektioner och därmed simma 2-3 gånger i veckan, detta gäller enbart Örebro).


Extra pass via simsällskapet


Information om kursen Delfinens Tävlingsgrupp 


* Förkunskap: Barnet ska vara över 6 år gammalt och kunna simma minst 200 meter på mage och rygg samt kunna flyta 30 sekunder själv i vattnet samt kunna grunderna i samtliga simsätt. Barnet ska ej vara beroende av en vuxen i vattnet.


* Mål: Målet i kursen är att eleven ska kunna simma minst 100 m crawl, ryggcrawl, bröstsim, ryggsim och fjärilsim samt kunna vända snabbt och effektivt i de olika simsätten. Eleven ska även andas i korrekt pop-up andning och sidoandning och kunna rädda en kompis i vattnet. Målet är också att kunna dyka från startpall eller kant och glida i vattnet minst 15 m och flyta 3 minuter.

 

*Syfte: Tävla i simning om man önskar det eller utvecklas inom simningen olika simsätt och bli en skicklig tekniksimmare.

 

I denna kurs kommer grupperna bli erbjuden att anmäla sig till olika tävlingar, (extra deltagarkostnad per tävling tillkommer och det är helt frivilligt om man vill delta i tävlingar eller inte).


Ingen förälder med i vattnet.

 

Simkurser för vuxna

Grundläggande, fortsättning och crawlkurser

Grundkurs för vuxna 

8 lektioner

(Går att betala med friskvårdspengar).


Örebro


Information om Grundkurs för vuxna


*Förkunskap: Ingen förkunskap krävs.


* Mål: Målet i kursen är att bli trygg och avslappnad i vattnet. Vi övar på att lära oss grunderna i antingen bröstsim eller crawl utifrån deltagarens egna önskemål. Tillsammans övar vi på att flyta och grunderna i ryggsim.


På kursen får man som deltagare även lära sig hur man kan rädda sig själv i vattnet och vattensäkerhet. 


* Syfte: Känna sig trygg i vattnet, ta sig fram kortare sträckor på mage och rygg samt lära sig slappna av och flyta kortare stunder i vattnet. 
Crawlkurs

8 lektioner

(Går att betala med friskvårdspengar)


Örebro


Information om Crawlkurs för vuxna


*Förkunskap: Kunna simma på mage och rygg minst 300 m valfritt simsätt.


* Mål: Målet i kursen är att lära sig grunderna i crawl och ryggcrawl med korrekt sidoandning. Har du redan gått en crawl-kurs så finslipar vi tekniken för att du ska orka simma längre sträckor. 


I kursen övar vi också på att slappna av i vattnet och flyta samt livräddning.


* Syfte: Lära sig simma crawl och ryggcrawl på ett effektivt sätt med rätt teknik. Samt vattensäkerhet, vad ska man göra i en eventuell olyckssituation?Mermaid-kurser

Simkurs för barn och vuxna

Mermaid-kurs 

8 lektioner 


Örebro

1900 kr Hagabadet söndagar - Skicka mejl vid intresseanmälan


Information om Mermaid-kursen


*Förkunskaper: Deltagaren ska kunna simma 15 m självständigt i vattnet. Deltagaren ska också kunna simma under vattnet utan problem (simglasögon är okej att använda under denna kurs).


*Mål: Utveckla en teknik för att kunna simma som sjöjungfru under vattnet.


Mermaid-fena och strumpa finns att låna samt simglasögon.


Målet i kursen är att ta sig fram under vattnet med korrekta fjärilskickar, simma på både mage och rygg och hitta en bra andningsteknik. Vi utforskar bassängen under vattnet med hjälp av roliga undervattens hinderbanor och övningar. 


Kurserna avslutas med en uppvisning under vattnet framför kameran.

 

 

Simskola

Teckenspråk

Babysim/Minisim på teckenspråk

9 tillfällen inklusive bok och babysimbyxor 


Örebro

3 månader-2,5 år

Se info via Fisken och Guldfisken på Hagabadet, hörande grupp, men instruktör med TSP-kunskap 


Information om kursen


Första lektionen är en digital teorilektion där ni får information om hur vi lär små barn att simma, diskuterar era förväntningar och hur kursens upplägg ser ut.


Under första tillfället i vattnet får ni som simmare hos oss på Delfinens Simskola kostnadsfritt en handbok där ni kan hitta information om bland annat grepp, övningar och simredskap. Boken heter Babysimboken som är skriven av Ludmilla Rosengren (värde 220 kr) denna kan ni ha som stöd under hela kursen och är även ett bra stöd i framtiden när ni ska simma med ert barn på egen hand. Ni kommer även få ett mejl där ni får förbeställa ett bar babysimbyxor som ingår i kursen, dessa får ni innan vi går ner i vattnet vid första tillfället.

 

* Mål: Skapa en trygghet i vattnet, få redskap om vattensäkerhet samt att barnet ska koppla sina egna rörelser med att de tar sig fram i vattnet. Målet är också att lära barnet att hålla andan med hjälp av vattenmetoden eller fria sim beroende på barnets erfarenhet och ålder.


* Syfte: Skapa ett naturligt förhållningssätt till vatten samt att barnet ska bygga upp en respekt för vatten utifrån ett vattensäkerhets perspektiv. Barnet ska tillsammans med sina föräldrar ha en mysig och lärorik stund, där ni som föräldrar också får lära er grepp och övningar som ni kan arbeta med även på egenhand.

 

2 föräldrar får vara med i vattnet.
Simskola för barn på teckenspråk

8 lektioner 


Örebro

Kontakta oss för förslag på grupper där instruktören kan teckenspråk.


Information om kursen Sköldpaddan


* Förkunskaper: För att gå Sköldpaddan ska man ha klarat av målen för Pingvinen eller Sjölejonet.


* Mål: De barn som börjar Sköldpaddan har redan simmat några kurser och byggt upp en vattenvana och respekt för vattnet och i denna kurs gäller det att bibehålla dessa kunskaper genom tydlighet och träning.


Fokus i kursen är ben och armtag (crawl) och att nu även börja flyta själv kortare stunder.


I Sköldpaddan är målet att lära sig simma minst 5 meter självständigt och 15-20 m med ett simhjälpmede. Målet är också att kunna flyta en kortare stund självständigt i vattnet utan hjälp. 

 

* Syfte: Att utveckla självständigheten i vattnet genom fina arm och bentag och att kunna vila i vattnet genom att flyta. 

 

Nästa nivå är Valen.

 

1 förälder ska vara med i vattnet.

 


Flodhästen, Krokodilen och Delfinen


Information om kursen Flodhästen 


*Förkunskaper: För att börja flodhästen ska du vara minst 6 år och ha byggt upp en grundtrygghet i vattnet samt vara vattenvan och inte vara rädd att doppa huvudet eller hoppa under vatten antingen genom att ha gått kursen Sjölejonet eller Sjöstjärnan eller ha byggt upp detta på annat sätt. 


*Mål: Kursen riktar sig till barn från 6 år och uppåt och i Flodhästen fokuserar vi att lära oss ett korrekt bröstsim med pop-up andning samt att flyta i vattnet och vända. Vi jobbar med sittande dyk och vattensäkerhet.


Målet i Flodhästen är att lära sig simma 12 meter utan simhjälpmedel med pop-up andning samt att flyta kortare stunder självständigt och att vända från rygg till mage. 

 

* Syfte: Lära sig simma, flyta självständigt i vattnet samt dyka sittandes. Simundervisningen sker utifrån barnets villkor och på ett lekfullt och roligt sätt.


1 förälder ska vara med i vattnet.

 

Nästa nivå är Krokodilen

(I Krokodilen slussas föräldrarna ut från bassängen i samråd med instruktören).Information om kursen Krokodilen


* Förkunskaper: För att gå Krokodilen ska man ha klarat av målen Flodhästen.


* Mål: I Krokodilen fokuserar vi på att kunna simma ett korrekt bröstsim med fin andningsteknik som gör att vi orkar simma längre sträckor. Vi övar på stående dyk, vändning och ryggsim.


I Krokodilen introducerar vi även grunderna i crawl och lär oss voltvändningar.


Målet är att kunna simma minst 25 meter bröstsim och 25 meter ryggsim. Vi övar även på att kunna rädda oss själva och andra i vattnet samt ta oss fram kortare sträckor i crawl.

 

* Syfte: Simma ett korrekt bröstsim med pop-up andning, flyta längre stunder själv samt simma längre sträckor på rygg. Förstå hur man räddar sig själv och andra i vattnet och ha en djupare förståelse för vattensäkerhet. I denna kurs får man även prova flera simsätt.

 

Nästa nivå är Teknikhajen.


1 förälder ska vara med i vattnet första gången.

(Föräldrarna slussas ut i samråd med instruktören. Målet är att barnet ska klara av att simma utan förälder i vattnet).


Information om kursen Delfinen


* Förkunskaper: För att gå Delfinen ska man ha klarat av målen Valen eller Krokodilen.


* Mål: I Delfinen så fortsätter vi att utveckla simtekniken i crawl och ryggsim och börjar även att hämta luft via sidoandning och vända via voltvändningar.


Vi lär oss flyta längre stunder och ta oss fram på både rygg och mage utan simhjälpmedel minst 5-30 m (bröstsim, crawl och ryggsim).


Vi använder inte längre simhjälpmedel lika mycket utan fokuserar på att utveckla barnets egen förmåga att simma, vila och rädda sig själv i vattnet, men kan använda simhjälpmedel kortare stunder för att utveckla vissa av dessa kunskaper.


I Delfinen börjar vi även introducera ytterligare ett simsätt, bröstsim. 

 

* Syfte: Simma självständigt längre sträckor i vattnet och hämta luft via sidoandning samt vända via voltvändning.


I delfinen ska man kunna flyta självständigt och få en djupare förståelse för vattensäkerhet. Barnet ska kunna rädda sig själv och andra i vattnet samt kunna simma kortare sträckor bröstsim med pop-up andning. 


Nästa nivå Teknikhajen. 

 

1 förälder ska vara med i vattnet.

(Föräldrarna slussas ut när barnet börjar bli redo för nästa nivå).