Simkurser

Simkurser

Anmäl er till kursen under respektive kursbeskrivning, om ni simmar med flera barn samtidigt får ni en sykonrabatt på 500 kr som dras av vid faktureringen. Efter anmälan får ni en bekräftelse via mejl på tid samt en faktura för kursen.

Finns även på teckenspråk!

 

10 lektioner

2270 kr USÖ

 

10 lektioner

2070 kr Hagabadet

 

10 lektioner

2070 kr Eyrabadet

 

Mål: I Bläckfisken fokuserar vi på att utveckla självständigheten i vattnet både utan och med simhjälpmedel och att även fortsätta arbeta med att kunna flyta kortare stunder i vattnet med så lite stöd som möjligt. För att ta sig fram i vattnet behöver man ha ett korrekt simläge samt fina bensparkar och det jobbar vi extra med i Bläckfisken på ett lekfullt och roligt sätt. Målet är att kunna simma självständigt 1,5-3 m och 10 m med simhjälpmedel.

 

Syfte: Lära sig att vara mer självständig i vattnet, vattensäkerhet och ta sig fram längre sträckor med och utan simhjälpmedel.

 

Nästa nivå heter Sköldpaddan.

 

2 föräldrar får vara med i vattnet på Hagabadet och Eyrabadet.

 

1 förälder i vattnet på USÖ

Bläckfisken

Guldfisken

10 lektioner

2475 kr USÖ

 

10 lektioner

2275 kr Hagabadet

 

10 lektioner

2275 kr Eyrabadet

 

Mål: I Guldfisken fortsätter vi utveckla de kunskaper barnen och föräldrarna fått i Fisken och när barnet lärt sig hålla andan via vattenmetoden fortsätter vi den utvecklingen genom att komma under vattnet och sedan simma självständigt en kortare sträcka mellan instruktören och föräldern. Det går bra att börja kursen även om man inte gått Fisken tidigare om man är 12 månader eller äldre. Barnen får även testa på simhjälpmedel så som Cherekringarna och Skruttenringen för att kunna simma mer självständigt i vattnet.

 

Syfte: Utveckla självständigheten i vattnet, komma under vattnet och börja ta sig fram i vattnet samt fortsätta arbeta med vattensäkerhet och trygghet i vattnet.

 

Nästa nivå är Bläckfisken.

 

2 föräldrar får vara med i vattnet på Hagabadet och Eyrabadet.

 

1 förälder i vattnet på USÖ

Sköldpaddan

10 lektioner

2270 kr USÖ

 

10 lektioner

2070 kr Hagabadet

 

Mål: De barn som börjar Sköldpaddan har redan simmat några kurser och byggt upp en vattenvana och respekt för vattnet och i denna kurs gäller det att bibehålla dessa kunskaper genom tydlighet och träning. Fokus i kursen är ben och armtag och att nu även börja flyta själv kortare stunder. I Sköldpaddan ska man kunna simma minst 5 meter självständigt och 15-20 m med simhjälpmedel samt flyta en kortare stund för att byta till nästa nivå.

 

Syfte: Att utveckla självständigheten i vattnet genom fina arm och bentag och att kunna vila i vattnet (flyta).

 

Nästa nivå är Valen.

 

1 förälder i vattnet.

Privatlektioner

1 barn/vuxen 695 kr

2 barn/vuxen 795 kr

 

Mål: Under privatlektionerna är det ni som kund som styr vad ni vill få ut av ert simtillfälle och tillsammans lägger vi upp en plan för er.

 

Syfte: Personlig vägledning och målbaserad undervisning där ni får chansen att träna och få tips på just det ni behöver vägledning inom.

 

Privatlektionerna kan bokas vid ett tillfälle eller ett flertal, som enskild undervisning eller komplement till er kurs. Vem som helst kan ta privatlektioner och inga förkunskaper krävs för såväl vuxna som barn.

Finns även på teckenspråk!

 

10 lektioner

2475 kr USÖ

 

10 lektioner

2275 kr Hagabadet

 

10 lektioner

2275 kr Eyrabadet

 

Första lektionen är en teorilektion där ni får information om hur vi lär små barn att simma, diskuterar era förväntningar och hur kursens upplägg ser ut samt så kommer ni få Babysimboken som är skriven av Ludmilla Rosengren värde 220 kr som är en handbok där ni kan hitta information om bland annat grepp, övningar och simredskap och den kan ni ha som stöd under hela kursen och i framtiden.

 

Mål: Trygghet och vattensäkerhet samt att koppla sina egna rörelser med att ta sig fram i vattnet och att lära sig att hålla andan med hjälp av vattenmetoden.

 

Syfte: Skapa ett naturligt förhållningssätt till vatten, bygga upp en respekt för vattnet och tillsammans med sina föräldrar ha en mysig och lärorik stund tillsammans där föräldrarna också får lära sig grepp och övningar som dem kan arbeta med även på egenhand.

 

Nästa nivå är Guldfisken.

 

Två föräldrar får vara med i vattnet och barnen ska ha en badbyxa som sitter tajt runt midja och lår utan blöja. Vi erbjuder våra kunder ett paketpris på badbyxan när man köper den tillsammans med kursen (150 kr).

Fisken (3-11 månader) Babysim

Krokodil bröstsim fortsättning

10 lektioner

2270 kr USÖ

 

Mål: I Krokodilen fokuserar vi på att kunna simma ett korrekt bröstsim med pop-up andning, vändning och stående dyk samt ryggsim. Målet är att kunna simma minst 25 meter bröstsim och 25 meter ryggsim och att kunna rädda sig själv och andra i vattnet. I denna kurs simmar man utan föräldrar.

 

Syfte: Simma ett korrekt bröstsim med pop-up andning, flyta längre stunder själv samt simma längre sträckor på rygg. Förstå hur man räddar sig själv och andra i vattnet och respektera vattnet.

 

För tillfället finns det ingen mer nivå utan man kan stanna i Krokodilen tills man är redo att börja tävligssimma eller byta till Delfinen om man vill lära sig att simma crawl.

 

Ingen förälder i vattnet.

 

 

10 lektioner

2270 kr USÖ

 

10 lektioner

2070 kr Hagabadet

 

Mål: I Valen fokuserar vi på att öka simsträckan både utan och med simhjälpmedel genom ett korrekt simläge, fina bensparkar och stora armtag och för att kunna ta sig fram längre sträckor i vattnet utvecklar vi även en andningsteknik för att hämta luft i vattnet som heter pop-up andning och att lägga oss och flyta i vattnet när vi blir trötta. Målet är att kunna simma 8-10 m självständigt samt 20 m med simhjälpmedel.

 

Syfte: Vattensäkerhet, hämta luft och simutveckling utifrån barnets nivå och på ett lekfullt och roligt sätt.

 

Nästa nivå är Delfinen.

 

1 förälder i vattnet.

Valen

 

 

Nyhet!

 

 

Mermaid-kurs för äldre barn på USÖ med kursstart den 14/1 på söndagar.

 

Kursen är 5 tillfällen och kostar 1200 kr.

Lektion 1 14/1

Lektion 21/1

Lektion 3 28/1

Lektion 4/2

Lektion 11/2

 

Förkunskaper: Barnet ska kunna simma 10 m självständigt om man har med en vuxen i vattnet eller 25 m självständigt utan vuxen med i vattnet. Barnet ska också kunna simma under vattnet utan problem, simglasögon är okej att använda under denna kurs.

 

Video under vattnet ingår i kursavgiften.

 

Mål: Lära sig att simma som en sjöjungfru under vattnet med mermaid-fena (ser ut som dubbla simfötter), dessa lånar vi ut samt simglasögon. Mermaid-fenan är i storlek 33-36. Målet i kursen är att ta sig fram under vattnet med korrekta fjärilskickar, hitta en bra andningsteknik och utforska bassängen under vattnet med hjälp av roliga undervattens hinderbanor.

 

Max antal: 7 st

Minst antal för att kursen ska starta: 4 st

 

 

 

Finns även på teckenspråk!

 

10 lektioner

2270 kr USÖ

 

10 lektioner

2070 kr Hagabadet

 

10 lektioner

2070 kr Eyrabadet

 

Mål: För att börja flodhästen ska du ha byggt upp en grundtrygghet i vattnet antingen genom att simmat i Sjölejonet eller någon eller flera av mina crawlnivåer. I Flodhästen fokuserar vi att lära oss ett korrekt bröstsim och pop-up andning samt att flyta i vattnet och vända. Vi jobbar med sittande dyk och vattensäkerhet och målet är att kunna simma 12 meter utan simhjälpmedel för att byta till Krokodilen.

 

Syfte: Simma 12 meter bröstsim med pop-up andning, lära sig flyta självständigt i vattnet samt dyka sittandes. Simundervisningen sker utifrån barnets villkor och på ett lekfullt och roligt sätt.

 

1 förälder i vattnet.

 

Nästa nivå är Krokodilen där man simmar utan föräldrar.

Flodhästen

 

Finns även på teckenspråk!

(Ålder 4-7 år)

 

10 lektioner

2270 kr USÖ

 

10 lektioner

2070 kr Hagabadet

 

Mål: I Sjölejonet kan barn som är 4-6 år gamla som inte simmat tidigare börja för att skapa en grundtrygghet i vattnet och respekt för vattnet. I kursen över vi på hur man bubblar i vattnet för att sedan komma under vattnet samt flyta och ta sig fram kortare sträckor i vattnet genom crawl. Målet är att kunna simma 3 m självständigt när kursen är slut samt 15 m med simhjälpmedel

 

Syfte: Skapa en grundtrygghet i vattnet, respekt och att ta sig fram en kortare sträcka själv.

 

Nästa nivå är antingen Sköldpaddan, Valen eller Flodhästen.

Sköldpaddan: Fortsätta utveckla grundtryggheten i vattnet samt simma självständigt crawl 3 m.

Valen: Fokus på att ta sig fram längre sträckor i vattnet via crawl samt pop-up andning.

Flodhästen: Fortsätta utveckla grundtryggheten i vattnet samt simma kortare sträckor bröstsim.

 

1 förälder i vattnet.

Sjölejon grundkurs i vattentrygghet

Följ oss på:

Delfinen

10 lektioner

2270 kr USÖ

 

10 lektioner

2070 kr Hagabadet

 

Mål: I Delfinen så fortsätter vi att utveckla simtekniken och börjar även att hämta luft via sidoandning och vända via voltvändningar. Vi lär oss flyta längre stunder och ta oss fram på både rygg och mage utan simhjälpmedel minst 5-30 m. Vi använder inte längre simhjälpmedel lika mycket utan fokuserar på att utveckla barnets egen förmåga att simma, vila och rädda sig själv i vattnet, men kan använda simhjälpmedel kortare stunder för att utveckla vissa av dessa kunskaper.

 

Syfte: Simma självständigt längre sträckor i vattnet och hämta luft via sidoandning samt vända via voltvändning, flyta självständigt och få en djupare förståelse för vattensäkerhet och kunna rädda sig själv i vattnet.

 

1 förälder i vattnet.

Återsim

På Delfinens simskola missar man aldrig ett simtilfälle utan kan ta igen dem gånger man missat via återsim. Återsimmen ges både på USÖ, Hagabadet och Eyrabadet och är ett tillfälle då ni får chansen att fråga över saker ni missat eller undrar över. På återsimmen kan det vara barn ifrån olika grupper och nivåer och återsimmen är anpassade efter just era behov. Tiderna för återsimmen kommer ut ca en vecka innan tillfället ges och ni anmäler er nedan.

 

Tider för återsim hösten 2017

 

24/8 18.00-18.30 Brickebackens badhus

3 septemner 18.00-18.30 USÖ

9 september 17.30-18.00 USÖ

24 september 18.00-18.30 USÖ

7 oktober 10.00-10.30 Eyrabadet

17 oktober 19.00-19.30 Eyrabadet

2 november 15.30-16.00 Hagabadet

18 november 9.30-10.00 Eyrabadet

2 december 9.30-10.00 Eyrabadet

17 december 9.30-10.00 USÖ

 

© Copyright 2015. All Rights Reserved.